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横浜校人気講師バーニー先生のとっておき北欧ガイド2

Hi !
This is Bjornar.
I will continue to tell you about my country of Norway.
How well do you know about Norwegian cuisine?
Traditional Norwegian cuisine is not well known outside of Scandinavia, but lately it has been catching the eyes of foodies and gourmands around the world.

こんにちは!
バーニーです。
今日も僕の故郷のノルウェーについて話していくよ!
みなさんはノルウェー料理についてどのくらい知っていますか?
伝統的なノルウェーの料理はスカンジナビアの外ではあまり知られていません。
しかし最近では食通の人たちの関心を得ています。

新鮮でおいしい!

The wild nature offers fresh delicacies in many forms, from seafood to game meat, and the freshest vegetables and berries.
Some of them can only be bought, some of them you can easily harvest yourself.
For example, one of my personal favorites are cloudberries.
If you go hiking in the mountains during August, you can pick several kilos worth of them if you are in the right place.

Cloudberries are delicious to eat fresh, but also perfect for jam to put on your bread for breakfast, or for a classic dessert called cloudberry cream.

海の幸・鹿肉・野菜・木の実など、大自然が新鮮な旬の味を提供してくれます。
購入しなければ食べられないものもありますが、
簡単に自分で収穫できるものもあります。

例えば個人的に好きなのはクラウドベリーです。
もし8月に山にハイキングに行くと、抱えきれないほどの収穫があるのです。
クラウドベリーは新鮮なものが本当にとてもおいしいのですが、
それだけではなく、朝食のパンに添えるジャムにも最高ですし、
昔ながらのクラウドベリークリームと呼ばれるデザートにももってこいです。

クリスマス料理ならピンネショット!

If you go to Norway around Christmas, I highly recommend trying the traditional dish pinnekjøtt, directly translated to stick meat.
It is a salty lamb dish served with boiled potatoes and rutabaga mash.
It is my favorite meal, and we usually only eat it for Christmas, which makes it even more special.

Another specialty is salmon, especially smoked salmon.
You might not know it, but a lot of the salmon used in sushi in Japan is Norwegian salmon.
It was actually Norway who brought fresh salmon that could be used in sushi to Japan.

もし、クリスマスシーズンにノルウェーに訪れたら、伝統料理の棒付き肉、「ピンネショット」を強くお勧めしたいです。
それは茹でたポテトとマッシュルタバガが添えられた塩味のラムです。
これが本当に大好きな料理で、クリスマスだけに食べられる特別な料理なのです。

その他の特別料理といえばサーモン、特にスモークサーモンです。
知られていないのかもしれませんが、日本の寿司に使われているサーモンはほとんどがノルウェー産なのです。
日本で寿司にサーモンを使おうと持ち込んだのがノルウェー人だったのです。

おすすめのお酒も!

If you like to wash down those delicious meals with a cold beer, Norway has hundreds of craft breweries making tasty and refreshing beers of all kinds.
If you prefer to play it safe, the traditional beer in Norway, like the rest of Scandinavia, is the pilsner.

It’s a light lager relatively low on alcoholic content (about 4.5%), good with the traditional food or on a hot summer day.
If you need something stronger to help you digest a heavy meal, or give you a warm feeling when watching the Aurora, try Aquavit.
It’s a traditional liquor made from potato, quite strong in both taste and alcohol (about 40%).

もし、このような美味しい食べ物をビールと流し込むことが好きだったら、
ノルウェーは多くの種類の美味しくて爽快なビールの醸造所が何百とありますよ。

アルコール度数が4.5%ほどの軽いビールと伝統料理を暑い日に楽しむも良し、
もし重たい料理を消化するものが欲しかったり、
オーロラを見て暖かい気持ちになっているときはアクアヴィットを試してみて下さい。
それはジャガイモを主原料とした40%のとても強いお酒です。

北欧ガイドは、まだまだ続きます!
『横浜校人気講師バーニー先生のとっておき北欧ガイド3』は、
ノルウェーのアクティビティと素敵な街についてです♪お楽しみに!

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