カナダについて パート2

カナダについて パート2

Hi there, this is Ryan from Yokohama school and it turns out I’m from Canada.
皆さんこんにちは。横浜校のRyanです。カナダ出身です!

No one else is from Canada here, so I guess I should talk a bit about it for those of you who are interested!
カナダ出身の講師がいないので、カナダに興味がある皆さんへ僕がカナダのことを少しお話します。

カナダ人は食べ物全てにメープルシロップをかけるの?

This is a common idea that many people in Japan have about Canada and pretty much the only thing that everyone collectively knows about Canada. Though maple syrup does mostly come from Canada, people in Canada (or at least people that I know) never actually have maple syrup. Even when we use syrup for pancakes or french toast, we actually often use a sugary syrup that only has a small percentage or maple in it, similar to the hotcakes syrup that’s sold in Japan too.
I think this idea can be explained in the same way Canadians think about Japan and matcha. Matcha and matcha flavored products are imported to Canada from Japan, and the common idea is that everyone in Japan drinks matcha tea everyday and has matcha sweets very often. But how often do you drink matcha? How often do you have matcha chocolate or matcha ice cream? If your answer is “not very often at all”, then it’s similar to how often Canadians actually enjoy maple syrup with their own food.
In my opinion, actual pure maple syrup actually doesn’t taste so great. It’s full of healthy minerals that are hard to find elsewhere but the taste can be very strong. I think I’ll stick with the hot cake syrup we all know and love.

これは、カナダに対して多くの日本人が共通して持っているイメージです。しかし、実際のところメープルシロップの多くがカナダ産であるにも関わらず、カナダ人(少なくとも僕の知っている限りでは)はメープルシロップを使いません。パンケーキやフレンチトーストを食べる時でさえ、日本で売られているホットケーキシロップと似たような、メープルが少しだけ含まれている砂糖シロップを使います。
日本人のメープルシロップに対するアイディアは、カナダ人の抹茶に対するアイディアと同じことが言えると思います。抹茶や抹茶風味の飲食物は日本から多くカナダに輸入されており、日本人は毎日抹茶を飲んでいるというイメージがあります。しかし、あなたはどの位の頻度で抹茶を飲んでいますか?どの位の頻度で抹茶チョコや抹茶アイスを食べますか?もし、答えが「それほどでもない」と言うのであれば、それはカナダ人がどれ位の頻度でメープルシロップを楽しんでいるかという質問に対する答えと同じです。
僕の意見では、純粋なメープルシロップはそれほど美味しくありません。他では見つけられないような健康に良いミネラルが沢山含まれていますが、味はそれほど濃くありません。だから、僕はみんなが知っていて大好きな普通のホットケーキシロップを使い続けると思います。