Shepherd’s Pie

こんにちは!今日は、新橋校講師Leeが大好物のイギリス料理のレシピを教えてくれました!

How to cook one of my favorite English dishes “Shepherd’s Pie”
私の大好きなイギリス料理のひとつである“シェフズパイ”の作り方♪

Ingredients needed 必要な材料

・1 tablespoon of oil 油大さじ1杯
・1 large onion 大きめの玉ねぎのみじん切り1個
・chopped, 2-3 carrots 人参のみじん切り2~3個
・500g pack of minced beef or lamb 牛肉かラム肉のミンチ500g
・1 can of green peas グリーンピースの缶1個
・2 tablespoons of tomato puree トマトピューレ大さじ2杯
・large splash of Worcestershire sauce ウスターソース少々
・500ml of beef stock 牛肉のダシ500ml
・900g of potatoes じゃがいものぶつ切り900g
・cut into chunks 牛肉のダシ500ml
・85g of butter バター85g
・3 tablespoons of milk 牛乳大さじ3杯

Method (how to make) 作り方

1.
Heat the oil in a saucepan, soften the onion and carrots for a few minutes.
When soft add the beef or the lamb, green peas and mix together until the meat is brown.
Add the tomato puree and Worcestershire sauce, fry all together.
Pour in the stock, turn down the heat to low, cover and cook for about 30 minutes.

フライパンで油を温め、玉ねぎと人参を数分炒めて柔らかくします。
柔らかくなったら、牛肉かラム肉、グリーンピースを入れお肉に火が通るまで混ぜ合わせます。
トマトピューレとウスターソースを入れ、すべて一緒に炒めます。
牛肉のダシを入れ、火を弱めて約30分煮込みます。

2.
Meanwhile, heat your oven to 180℃, then make the “Mash”.
Boil the potatoes in salted water for 10-15 minutes.
Drain, and mash with the butter and milk.

オーブンを180℃に温めている間に、“マッシュポテト”を作ります。
塩水でじゃがいもを10分~15分茹でます。
水気を切って、バターと牛乳と一緒につぶします。

3.
Put the mince in a dish, top with the mash and ruffle with a fork.
Bake in the oven for about 20 minutes until the potato starts to turn brown.
Leave to stand for 5 minutes before serving.
ENJOY!And if you do make this dish , let me know how it tasted.

お皿に先程のお肉を入れ、上にマッシュポテトをのせてフォークで模様をつけます。
ポテトに焼き目がつくまで約20分間オーブンで焼きます。
取り分けるまで5分間さわらないようにします。
出来上がりです!
もし作ったら、美味しかったか味の感想をおしえてね!

Verbs and Nouns 料理の時に使う動詞・名詞

chop 刻む
large splash of 少々
cut into ~サイズに切る
chunks ぶつ切り
heat 温める
mashed potatoes マッシュポテト
soften 柔らかくする
add 加える
mix together 一緒に混ぜ合わせる
fry 炒める
pour in 注ぐ
turn down (火を)弱める
cover and cook 煮込む
boil 茹でる
drain 水気を切る
mash つぶす
put 入れる
top with ~の上に
ruffle くしゃくしゃにする
bake 焼く
leave to stand 放っておく

Shepherd’s Pie
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